Verzorging van de Berner Sennenhond

Verzorging van de Berner Sennenhond

Het Berner Sennen ras heeft een dik en mooi gekleurde vacht. De vacht van dit ras vraagt echter wel wat verzorging. Minimaal 1x per week moet de hond gekamd worden. Begin hier direct mee als je de pup in huis hebt gehaald, maak hier een leuke bezigheid van, zodat de hond het kammen als een plezierige bezigheid zal zien.

Oren

Zoals bij iedere hond moeten ook de oren van de Berner sennenhond regelmatig schoon worden gemaakt. Hiervoor zijn speciale druppels te koop in de dierenspeciaalzaak. Verder kan oorsmeer gemakkelijk verwijderd worden door een ‘babydoekje’ (deze worden bij baby’s gebruikt voor de billetjes).

Poten

De poten van een Berner sennenhond moeten soms bijgeknipt worden. Dit is noodzakelijk als de kussentjes van de poot de grond niet meer raken, maar de haren eerst de grond raken. Dit kan je gemakkelijk zelf weg knippen.

Tandbederf

Om tandbederf bij een Berner sennenhond wat tegen te gaan, kan gekozen worden voor het poetsen van de tanden*. en anders met de zogenaamde tandenpoetsbotten verkrijgbaar in de supermarkt.
Houdt dagelijks de ogen van de hond schoon door er een doekje over te halen.
* voor specifieke details kunt u het beste bij uw dierenarts informeren

Opvoeding van de Berner Sennenhond

Op het moment dat je de pup in huis hebt gehaald is het erg belangrijk dat je hem aan alles laat wennen. Neem je hondje vooral overal mee naar toe! Laat hem kennismaken met dingen zoals een lift, drukke ruimtes, winkelstraten, alle soorten dieren, kleine kinderen, druk verkeer, etc. etc.

Positieve & Negatieve ervaringen

De hond leert van positieve en negatieve ervaringen. Maak alles positief voor de hond. Geef hem een brokje bij de kennismaking met de kat, etc. Eenmaal een negatieve ervaring is lastig om weer recht te breien. Dit geldt overigens ook voor de bezoekjes aan de dierenarts of zijn verblijf in zijn bench. Maak het positief!!

Puppy training

Verder wordt een goede opvoeding vaak begeleidt door de mensen van de puppy training. Hier leert de hond hoe zich te gedragen en de baas hoe ze het beste met hun hondje kunnen omgaan.
Iedere hond heeft een baas nodig die hem consequent laat weten wat wel en niet van de hond verwacht wordt